Startup i Praksis

Har du gennem din faglighed udviklet en spændende forretningsidé, og er du interesseret i at kunne arbejde fuld tid på denne idé? Eller er du bare nysgerrig på, hvordan det er at være iværksætter og være en del af den dynamik, der kendetegner iværksættermiljøet? Så kan du tage et projektorienteret forløb (praktik) i din egen startup eller i en af AAU’s mange startups. Gennem begge forløb får du mulighed for at kombinere din faglige viden med forretningsskabelse samt udviklingen af et entreprenant mindset.

Både nationalt og internationalt viser undersøgelser, at moderne virksomheder efterspørger medarbejdere med entreprenante kompetencer. At være entreprenant er andet og mere end at være iværksætter. Det handler om at være kreativ, proaktiv, mulighedsorienteret og innovativ. Disse er egenskaber, som du, uanset om du arbejder på sin egen virksomhedsidé eller bliver teammedlem i andres startup, vil få mulighed for at udvikle ved deltagelse i Startup i Praksis.

Projektorienteret forløb i egen startup

Ønsker du at udvikle din ide imens du studerer og ikke i din fritid, får du her en unik mulighed for at udvikle din ide til en konkret virksomhed. Det kan du nu gennem et ECTS-givende projektorienteret forløb. Ved at være i praktik i din egen virksomhed får du en række tilbud som kan hjælpe dig i dit forløb.

Gennem forløbet får du:

  • En fast plads i AAU Inkubator, hvor du i hverdagen sidder sammen med andre AAU startups, samt får adgang til 
  • En fast tilknytte forretningsudvikler, der giver dig personlig sparring på din forretningsidé
  • Tilknytning til AAU startup program, hvor du vil kunne deltage i workshops og events der er relevante for udviklingen af din virksomhedsidé

Vil du vide mere om hvordan man ansøger så klik her

Interview: Praktikant i egen startup

Her fortæller Jacob Diemar fra startuppen Ramp, som laver sensorer til BMX og MTB, om sine erfaringer med at være i praktik i egen startup.

Se flere videoer her

Projektorienteret forløb i andres startup

Lige nu søger flere startups efter praktikanter til at blive en del af deres egen virksomhed. Klik for linket nedenfor for at se deres opslag!

Startups der søger praktikanter

Ønsker du at blive del af et innovativt miljø og arbejde med entreprenørskab, hvor dine faglige og personlige kompetencer for alvor kommer i spil og konstant udvikler nye. Ønsker du også en praktik, hvor du får meget ansvar og frihed til i højere grad at vælge dine opgaver. Så har du muligheden for at komme i praktik i en af AAU’s mange startups, der lige præcis står og mangler din profil og kompetencer.

  • Startuppen som du kommer i praktik i er godkendt af AAU til at have studerende
  • Du får mulighed for at deltage i workshops og events i Startupprogrammet
  • Sparring fra SEA’s forretningsudviklere

Vil du vide mere om hvordan man ansøger så klik her​

ERFARINGER FRA STUDERENDE I PRAKTIK I STARTUPS/MIKROVIRKSOMHEDER: 

SEA har i forbindelse med et tidligere projekt interviewet en håndfuld studerende fra forskellige uddannelsessteder om deres praktikerfaringer fra forløb i startups og mikrovirksomheder. Denne minipublikation kan måske være inspirerende i forhold til at beskrive nogle af de ting, der er specielt for en lille og/eller nyopstartet virksomhed samt høre motivationen fra de studerende om at vælge denne typer virksomheder til.

Læs publikationen her.

Partnerskab

Projektet Startup i Praksis er udført i samarbejde med:

Du kan læse mere om projektet på Fonden for Entreprenørskab's hjemmeside her.

MØD DELTAGERNE I STARTUP I PRAKSIS

Rasmus og Mads siger om Startup i Praksis:

”Det er utroligt hvor organiseret man kan blive på 1 måned. Igennem Industriel Design har vi lært værktøjer og metoder. Igennem vores start-up har vi fået et perspektiv på, hvordan, det vi har lært, kan bruges i virkeligheden”.

Klik her for at møde flere deltagere fra programmet.

Rammen for det projektorienterede forløb

Uanset om du vælger at tage en praktik i din egen virksomhed eller i en andens startup, bliver basen for dit projektorienterede forløb AAU Inkubator:

AAU Inkubator er et startup miljø for studenter på AAU. I Inkubatoren finder du åbne arbejdsstationer og mange andre studerende med passion for startups. Her kan du arbejde på din startup idé og få vejledning af vores dygtige business developers som altid er lige rundt om hjørnet. Inkubatoren er ikke kun et mødested for studerende med entreprenørskabsdrømme, men også omdrejningspunktet for iværksætteri aktiviteter på AAU.

AAU Inkubatoren afholder hvert år en serie af workshops, programmer samt sociale events, rettet mod at give dig den nødvendige videns base og de nødvendige skills til at udvikle din ide og starte din forrentning. Gennem vores events vil du lære at teste og validere forretningsideer, bygge stærke forretnings koncepter og lære hvordan du fører din forretning ud i livet.

Du kan finde Inkubatoren på følgende lokationer:

  • Inkubator Aalborg: Fibigerstræde 11, 9220 Aalborg Ø
  • Inkubator AAU København: A. C. Meyers Vænge 15, 2450 København
  • Inkubator AAU Esbjerg: Niels Bohrs Vej 8, 6700 Esbjerg

Du kan finde mere info om AAUs Inkubatormiljø her

Vil du ansøge til Startup i Praksis

Vil du ansøge til Startup i Praksis, så læs mere tilmedlingen her.

 

Vil du vide mere om dine muligheder for praktik i en startup, så kontakt Jesper Vestergaard på jv@adm.aau.dk.

Kort om: Startup i Praksis

StartUp i Praksis er et EU-støttet projekt, der skal udvikle ECTS-givende projektorienterede forløb (praktik) på universiteterne, forankret i studentervæksthusene.